Het afscheid

Als uw paard in zijn stal of op het land komt te overlijden kunnen wij het vervoer vanaf deze locatie naar Paardencrematorium Westerhout voor u verzorgen. Indien u daarna bij ons afscheid van uw paard wilt nemen bestaat hiervoor de gelegenheid in onze afscheidsruimte die royaal van stro is voorzien.

Wanneer u voor de keuze komt te staan uw paard te laten inslapen, kunt u gebruik maken van onze ruime rustgevende inslaapkraal. In overleg kunnen wij de diensten van een dierenarts voor uw paard verzorgen. U kunt ook uw eigen dierenarts meevragen.

Paardencrematorium Westerhout biedt u de mogelijkheid om op een waardige manier afscheid van uw paard te nemen. Aanvullende of eigen wensen rondom het afscheid kunnen wij in overleg met u verzorgen.

De oprichting van Paardencrematorium Westerhout is voortgekomen uit liefde voor het paard. Ons crematorium is er dan ook volledig op ingericht om de band tussen mens en paard ook in de laatste levensfase te bekrachtigen.

Paardencrematorium Westerhout

Achtergrond

Oprichter van Paardencrematorium Westerhout is Paul van Eerden.

Paul heeft jarenlange ervaring met de dienstverlening voor kleinere huisdieren in het naastgelegen Dierencrematorium Westerhout. Met het Paardencrematorium bouwt hij voort op een alom gewaardeerd concept van zorgvuldigheid en vakkundigheid. Zie www.dierencrematoriumwesterhout.nl.

De oprichting van Paardencrematorium Westerhout is voortgekomen uit liefde voor het paard. Ons crematorium is er dan ook volledig op ingericht om de band tussen mens en paard ook in de laatste levensfase te bekrachtigen.

Bij de bouw van het eerste crematorium in Nederland uitsluitend voor paarden, is gebruik gemaakt van verschillende natuurlijke materialen. Hiermee is een sfeer van robuustheid en rust gecreëerd, die wordt versterkt door de ligging op het prachtige landgoed Westerhout. Het crematorium beschikt over verschillende sfeervolle vertrekken, waaronder twee stallen, een inslaapruimte, een afscheidsruimte en een intieme koffiekamer. Tevens is er ruim voldoende parkeergelegenheid, vanzelfsprekend ook voor vrachtwagens en paardentrailers.’

Respectvol

Ontwikkelingen binnen de markt hebben ons doen besluiten om onderstaand verschil tussen Paardencrematorium Westerhout en andere crematoria in Nederland te verduidelijken.

Paardencrematorium Westerhout is het enige paardencrematorium in Europa wat de faciliteiten heeft om de crematie van een paard waardig en in zijn geheel te verzorgen.

De paarden worden gecremeerd in een crematorium waar service, respect en persoonlijke aandacht voor de eigenaar hoog in het vaandel staan. De paarden worden ongeschonden gecremeerd.

Wij kunnen deze waardige vorm van dienstverlening aanbieden omdat wij een speciaal voor paarden ontwikkelde crematieoven hebben. Onze oven heeft een vloeroppervlakte van 3 bij 5 meter en een toegangsdeur van 2,5 meter.

Zelfs het grootste paard, een Shire, kan liggend in onze oven geplaatst worden. Het plaatsen in de oven gebeurt op een baar. Het paard wordt er dus niet in getrokken of geduwd.

Mocht u na het lezen van bovenstaande nog vragen hebben of het crematorium willen bezichtigen, neemt u dan contact met ons op.